Recepti
1 malo čebulo prepražimo na malo olja da postekleni, dodamo drobno sekljan česen očiščene in narezane jurčke, malo majarona, timjana sol in poper ter žličko drobno sekljanega svežega peteršilja. Dušimo toliko časa da gobe povsem izgubijo vodo.
Preberi vsePRIPRAVA
Očiščene jurčke, zrežemo na malo manj kot cm debele rezine in jih namočimo v belo vino za 1-2 uri. Nato jih paniramo, (moka, jajce, drobtine) in ocvremo. Zraven postrežemo pečen domači krompirček in skledo domače solate.
Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI
SESTAVINE:
- 4 zrezke (po želji) svinjske, puranove, piščančje, telečje
- 30 dkg jurčkov
- sol, poper, moka, ščepec majarona, strok česna
- 1 žličko paradižnikove mezge
- 1 žlico kisle smetane
- sesekljan peteršilj
- 1 čebulo
SESTAVINE:
- 20 dkg narezanih svežih jurčkov
- 3 dkg sira gorgonzole
- 1 dl kisle smetane
- 1-2 lici olja, malo vegete, poper