S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
Lahko nas tudi pokličete!
Telefon: 031 272 854
TwitterTwitterFacebookFacebookGoogleGooglePišite nam!Pišite nam!DomovDomov
Gorjanska pita

za 4 osebe

Testo:

1 lonček jogurta
2 jogurtova lončka moke
½ čajne žličke soli
2 jušni žlici olja
½ pecilnega praška

Nadev:

30 dag začinjenega mletega mešanega mesa
15 dag svežih gob jurčkov

Priprava:

1 malo čebulo prepražimo na malo olja da postekleni, dodamo drobno sekljan česen očiščene in narezane jurčke, malo majarona, timjana sol in poper ter žličko drobno sekljanega svežega peteršilja. Dušimo toliko časa da gobe povsem izgubijo vodo.

Sestavine za testo dobro premešamo in razdelimo na 3 dele. 1. del na delovni površini zvaljamo na kvadrat 25 x 25 nanj položimo začinjeno mleto meso ( glej sliko ) na meso žlico gob in prekrijemo s testom, s strani odrežemo odvečno testo z vilico dobro stisnemo in pito posujemo s ribanim sirom, to ponovimo še trikrat.

Pečemo cca 20 – 25 minut na 180°

Začinjeno meso pripravimo sami ali pa uporabite že kupljeno lahko tudi čevapčiče (4 kom) katere rahlo sploščite.

Za vas je kuhal Slavko Pajntar - PINKI

Komentiraj

Vsebina(obvezno)
Ime(obvezno)
E-Mail(obvezno)
Spletna stran

Zadnje novice