PRIPRAVA
Očiščene jurčke, zrežemo na malo manj kot cm debele rezine in jih namočimo v belo vino za 1-2 uri. Nato jih paniramo, (moka, jajce, drobtine) in ocvremo. Zraven postrežemo pečen domači krompirček in skledo domače solate.
Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI
SESTAVINE:
- 4 zrezke (po želji) svinjske, puranove, piščančje, telečje
- 30 dkg jurčkov
- sol, poper, moka, ščepec majarona, strok česna
- 1 žličko paradižnikove mezge
- 1 žlico kisle smetane
- sesekljan peteršilj
- 1 čebulo
SESTAVINE:
- 20 dkg narezanih svežih jurčkov
- 3 dkg sira gorgonzole
- 1 dl kisle smetane
- 1-2 lici olja, malo vegete, poper
PRIPRAVA:
Manjše jurčke zrežemo na 2 oziroma 4 dele (tako da so približno 3 do 4 cm veliki koščki). Na olju v ponvi jih popečemo, da dobijo zlato rumeno barvo, solimo po potrebi ali pa jih posujemo z vegeto. Pred serviranjem jih pokapamo s tržaško omako.
Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI
PRIPRAVA:
Mlade še zaprte dežnike očistimo, odstranimo bet, nato jih napolnimo s sirom, šunko ali pršutom, paniramo in ocvremo. Ker so nasitni, jih jemo samostojno z dodatkom kečapa ali hladno solato.
Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI
SESTAVINE:
- 20 dkg gob ( kar imaš pri roki, ali kar si nabral )
- 40 dkg svinjine
- 20 dkg jetrc
- 15 dkg pečene slanine
- 4 čebule
- 4 stroke česna
- 2 zeleni sveži papriki
- 2 rdeči sveži papriki
- 2 mehka paradižnika ali paradižnikov extrat
- 1 žlica vegete
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 ščepec čilija, sol, poper
- 1 dl olja
SESTAVINE:
- 1/2 kg žepkov Barilla (lahko uporabite tudi torteline) Preberi vse
SESTAVINE:
- 80 dkg rjavega fižola v zrnju
- 50 dkg svežih jurčkov ali 50 g suhih
- 5 dkg pečene slanine
- 1 žlica moke
- 1 žlička sladke paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici masti ali olja
- 1 dl kisle smetane
- sol, poper
- žlička sesekljanega peteršilja
- ščepec majarona
- 2-3 lovorjeve liste
- 3 stroke česna
- 1 čebula
SESTAVINE:
- 2 telečja zrezka
- 120 g svežih jurčkov
- 120 g orehov
- 2 svinjske mrežice ( ali vrvico, da rulade zvežete)
- 1 šalotka
- 2 jurčka
- 2 jajca
- 1 žličko sesekljanega peteršilja, malo sesekljanega česna
- sol, poper, malo timijana
- olje