S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
info@gorjanski-gobar.si
Višelnica 1, 4247 Zgornje Gorje
Telefon: 031 272 854
TwitterTwitterFacebookFacebookGoogleGooglePišite nam!Pišite nam!DomovDomov

PRIPRAVA

Očiščene jurčke, zrežemo na malo manj kot cm debele rezine in jih namočimo v belo vino za 1-2 uri. Nato jih paniramo, (moka, jajce, drobtine) in ocvremo. Zraven postrežemo pečen domači krompirček in skledo domače solate.

Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI

Preberi vse
Palačinke z gobami
Panirani zrezki z gobami

SESTAVINE:

  • 4 zrezke (po želji) svinjske, puranove, piščančje, telečje
  • 30 dkg jurčkov
  • sol, poper, moka, ščepec majarona, strok česna
  • 1 žličko paradižnikove mezge
  • 1 žlico kisle smetane
  • sesekljan peteršilj
  • 1 čebulo

SESTAVINE:

  • 20 dkg narezanih svežih jurčkov
  • 3 dkg sira gorgonzole
  • 1 dl kisle smetane
  • 1-2 lici olja, malo vegete, poper
Pečeni jurčki

PRIPRAVA:

Manjše jurčke zrežemo na 2 oziroma 4 dele (tako da so približno 3 do 4 cm veliki koščki). Na olju v ponvi jih popečemo, da dobijo zlato rumeno barvo, solimo po potrebi ali pa jih posujemo z vegeto. Pred serviranjem jih pokapamo s tržaško omako.

Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI

Preberi vse
Polnjeni orjaški dežniki

PRIPRAVA:

Mlade še zaprte dežnike očistimo, odstranimo bet, nato jih napolnimo s sirom, šunko ali pršutom, paniramo in ocvremo. Ker so nasitni, jih jemo samostojno z dodatkom kečapa ali hladno solato.

Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI

Preberi vse
Gobji mix

SESTAVINE:

  • 20 dkg gob ( kar imaš pri roki, ali kar si nabral )
  • 40 dkg svinjine
  • 20 dkg jetrc
  • 15 dkg pečene slanine
  • 4 čebule
  • 4 stroke česna
  • 2 zeleni sveži papriki
  • 2 rdeči sveži papriki
  • 2 mehka paradižnika ali paradižnikov extrat
  • 1 žlica vegete
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • 1 ščepec čilija, sol, poper
  • 1 dl olja
Preberi vse

SESTAVINE:

  • 1/2 kg žepkov Barilla (lahko uporabite tudi torteline)
  • Preberi vse

SESTAVINE:

  • 80 dkg rjavega fižola v zrnju
  • 50 dkg svežih jurčkov ali 50 g suhih
  • 5 dkg pečene slanine
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička sladke paprike
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 žlici masti ali olja
  • 1 dl kisle smetane
  • sol, poper
  • žlička sesekljanega peteršilja
  • ščepec majarona
  • 2-3 lovorjeve liste
  • 3 stroke česna
  • 1 čebula
Preberi vse

SESTAVINE:

  • 2 telečja zrezka
  • 120 g svežih jurčkov
  • 120 g orehov
  • 2 svinjske mrežice ( ali vrvico, da rulade zvežete)
  • 1 šalotka
  • 2 jurčka
  • 2 jajca
  • 1 žličko sesekljanega peteršilja, malo sesekljanega česna
  • sol, poper, malo timijana
  • olje
Preberi vse
Zadnje novice