GOBOV NAMAZ (PAŠTETA)
SESTAVINE:
- ½ kg mešanih gob
- 2 piščančja hrbta
- 10 dag piščančjih jetrc
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 10 dag masla ali margarine
- Malo sekljanega peteršilja
- Žlička sladke mlete paprike
- Žlica majoneze
- Žlička gorčice
- Malo majarona
- Sol poper, jušna osnova, olivno olje
PRIPRAVA:
Očiščene gobe skuhamo, odlijemo vodo, nato jih na olivnem olju še malo pražimo in ohladimo. Piščančja prsa skuhamo v jušni osnovi, ohladimo, razkoščičimo, jetrca pražimo, ohladimo, ne smemo jih soliti. Sesekljano čebulo prepražimo, dodamo sesekljan česen, vse sestavine skupaj ohlajene dobro zmeljemo v električnem mešalniku (mikserju), dodamo peteršilj, ščepec majarona, maslo, majonezo, gorčico, mleto papriko, sol in poper, po potrebi previdno dolivamo jušno osnovo, da je masa lepo gladka. Če želite namaz bolj pikanten, dodajte pekočo mleto papriko.
PREDLOG ZA SERVIRANJE:
Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI















Danes : 40
Včeraj : 51
Ta mesec : 295
Pravkar : 2