S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
info@gorjanski-gobar.si
Višelnica 1, 4247 Zgornje Gorje
Telefon: 031 272 854
TwitterTwitterFacebookFacebookGoogleGooglePišite nam!Pišite nam!DomovDomov

Kdo smo

Na pobudo determinatorjev – poznavalcev gob Antona Sokliča, Pavla Jakopiča, Romane Ambrožič in podžupanje Danice Mandeljc smo 20. decembra ustanovili Gobarsko društvo Gorje. Na ustanovnem zboru smo se zbrali skupaj s še desetimi člani. Izbrali smo predsednika društva in ostale člane nadzornega in upravnega odbora.

Sprejeli smo pravila Gobarskega društva Gorje in se seznanili z delovanjem društva. K društvu so pristopili tudi trije člani Gobarskega društva Kranj: strokovnjak Bojan Arzenšek – determinator mentor in Franc Vrhovnik – determinator ter njegova soproga, Tončka Vrhovnik, ki so nam pripravljeni pomagati pri delovanju društva.

Namen Gobarskega društva Gorje je spoznavanje gob, prizadevanje za zaščito gob, poučevanje o koristnosti gob, informiranje o strupenih in zaščitenih vrstah gob itd. Sodelovali bomo z Osnovno šolo Gorje, Občino Gorje, Triglavskim narodnim parkom, povezani smo tudi z drugimi slovenskimi gobarskimi društvi. Vključili se bomo tudi v Mikološko zvezo Slovenije.

Od aprila naprej bomo imeli vsak torek ob 19.uri v prostorih Gorjanskega doma poučni sestanek, kamor ste vabljeni tudi občani. Prinesli boste lahko tudi vam nepoznane gobe v strokovno določevanje. Vabimo vas, da se nam pridružite vsi, ki vas zanima svet gob. Več informacij o članstvu v društvu dobite pri Antonu Sokliču ali na naslovu gobe.gorje@gmail.com, lahko pa tudi uporabite obrazec spodaj.

GDG ima sedež v Gorjah, Višelnica 1, 4247 Zgornje Gorje.

HYBRID171132046.38316114.08063110Spodnje Gorje 54Gobarsko društvo Gorje

Imate vprašanja?

Pišite nam. Uporabite obrazec na desni. Vpišite svoje ime, email naslov (ne bo prikazan, naslov, na katerega boste dobili odgovor), zadevo (naslov) in vsebino.

Zaradi nezaželene pošte (spam), je potrebno v okence vpisati tudi kontrolno številko, ki se izpiše nižje.

Veselimo se vašega povpraševanja, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Gobarsko društvo Gorje

Ime:(required)
Email:(required)
Zadeva:(required)
Vsebina:(required)
Kontrolna številka
Zadnje novice