S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
Lahko nas tudi pokličete!
Telefon: 031 272 854
TwitterTwitterFacebookFacebookGoogleGooglePišite nam!Pišite nam!DomovDomov

SESTAVINE:

  • 80 dkg rjavega fižola v zrnju
  • 50 dkg svežih jurčkov ali 50 g suhih
  • 5 dkg pečene slanine
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička sladke paprike
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 žlici masti ali olja
  • 1 dl kisle smetane
  • sol, poper
  • žlička sesekljanega peteršilja
  • ščepec majarona
  • 2-3 lovorjeve liste
  • 3 stroke česna
  • 1 čebula

PRIPRAVA:

Na masti ali olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo slanino, sesekljan česen, lovor, majaron, papriko, paradižnikovo mezgo in na lističe narezane jurčke (suhe prej namočimo v vodi), solimo in vse skupaj še malo pomokamo, dušimo, nato dodamo kuhan fižol , kuhamo še 15 min, nato po želji dodamo kislo smetano in peteršilj ter postrežemo.

Vse skupaj lahko daste tudi v pečico peči , na primer kot prebranac, kar da jedi še dodaten okus.

Za vas je kuhal
Slavko Pajntar - PINKI

Komentiraj

Vsebina(obvezno)
Ime(obvezno)
E-Mail(obvezno)
Spletna stran