S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
info@gorjanski-gobar.si
Višelnica 1, 4247 Zgornje Gorje
Telefon: 031 272 854
TwitterTwitterFacebookFacebookGoogleGooglePišite nam!Pišite nam!DomovDomov
Umag 2014


Gobarsko društvo Gorje je v soboto organiziralo izlet na tradicionalni - že 9. mednarodni dan gob v Umag. V Umagu poteka vsako leto v aprilu 3. dnevna gobarska prireditev z naslovom "Smrčkijada". Tam se zberejo društva iz več držav, kot tudi znani mikologi iz Italije, Hrvaške, Slovenije in iz drugih držav.

Da smo napolnili avtobus, smo povabili gorjanske upokojence, Gobarsko društvo Kranj in Gobarsko društvo Škofja Loka. Izleta sta se udeležila oba predsednika gobarskih društev in nekaj njihovih članov.

V petek potekajo razna predavanja in razstava literarnih in likovnih izdelkov učencev osnovnih šol Bujštine.

V soboto je srečanje društev, mikroskopiranje ter tekmovanja za: najlepši mavrah, najlepšo gobo, največ vrst nabranih gob, najlepšo gobarsko palico.
Poteka druženje društev in mikologov. Vso prireditev pa popestri glasba za ples in odlični gobarski golaž. Postregli so nam tudi s školjkami.

V soboto je Gobarsko društvo Gorje sodelovalo na tekmovanju, kjer smo zmagali z največ nabranimi vrstami gob, naša gobarska palica pa je zasedla 2. mesto.

V nedeljo pa poteka tekmovanje v gobarskih jedeh, kjer sodeluje tudi Gobarsko društvo Gorje. Na tem tekmovanju je tekmoval naš član Pinki in s svojim golažem zasedel odlično 2. mesto.

Članek pripravil predsednik GD Gorje Pavel Jakopič
Lep gobarski pozdrav

Komentiraj

Vsebina(obvezno)
Ime(obvezno)
E-Mail(obvezno)
Spletna stran

Zadnje novice