S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
info@gorjanski-gobar.si
Višelnica 1, 4247 Zgornje Gorje
Telefon: 031 272 854
TwitterTwitterFacebookFacebookGoogleGooglePišite nam!Pišite nam!DomovDomov

RAZSTAVA GOB 2017 v Gorjanskem domu

Objavljeno na 18. October 2017
18. October 2017
objavil mozu


Razstava gob v Gorjah
Člani Gobarskega društva Gorje smo v v zadnjih dnevih Septembra pripravili tradicionalno razstavo gob v Gorjanskem domu. Časovnica letošnje razstave gob je bila glede pogojev za rast gliv ugodna saj smo na ogled postavili skoraj 600 različnih prosto razstočih vrst gob, kar našo razstavo uvršča v vrh slovenske mikološke pestrosti.
Letošnjo razstavo smo razdelili na več sklopov. Prvi dan smo poleg postavitve razstave priredili tudi srečanje determinatorjev iz vse Slovenije, ter tudi vodilne strokovnjake iz sosednje Hrvaške. Odziv je bil izreden. Očitno postaja naša gobarska razstava prepoznavna tudi izven meja naše države.
Naslednji dan dopoldne je bil namenjen izobraževanju šolarjev domače Osnovne šole in vrtca Gorje; popoldne in naslednji dan pa smo namenili občanom naše občine Gorje in številim naključnim obiskovalcem iz vse Slovenije.
Obiskovalci razstave gob so bili nad postavitvijo, strokovnim vodenjem in količino različnih vrst prosto rastlih gliv navdušeni.
Želja večine obiskovalcev razstave je, da se tradicija postavitve razstave gob v Gorjah nadaljuje.
Sestavil:
Franci Arh
podpredsednik GD Gorje

Komentiraj

Vsebina(obvezno)
Ime(obvezno)
E-Mail(obvezno)
Spletna stran

Zadnje novice